Om oss

Om ESTESS Sports Medicine

ESTESS sports medicine (ESM) grundades 2004 i Stockholm av Hakan Dahlbo och Fredrik Johansson. ESM är ett nätverk specialiserat på idrottskador. Organisationen består av terapeuter och läkare av olika slag med idrottsmedinsk specialkompetens, erfarenhet och tillhörande kliniska lokaliteter. För att bli medlem av ESM nätverk krävs det en lång och gedigen medicinsk utbildning med statlig legitimation, fortbildning inom idrotts- och träningsmedicin samt många års praktisk erfarenhet. Idag finns det 12 kliniker inom nätverket som där all medverkande är dedikerade till att  optimera fysisk och psykiskt välbefinnande för vuxna och barn som vill optimera styrka, balans, rörlighet och kroppskontroll samt att förebygga skador.  Naturligtvis erbjuds även muskuloskeletal diagnostik och behandlingar inom terapi och neuro-muskuloskeletal medicin.
Vi erbjuder specialiserade tester och träningsprogram men ocksa rörlighetsanalyser och sportspecifika uppbyggnadsprogram.

ESM var bland dom första i Sverige som promotade begreppet träningsmedicin. ESM delar varje år ut ett stipendium till en framgångsrik träningsmedicnare eller en ung student som avhandlar ämnet träningsmedicin. Medgrundare till detta stipndium har varit Robert Möller, Michael Pettersson, Anders Göransson, Marica Möller och Robert Jäderqvist. Stipendeit bär namnet Robert Möllers träningsmedicinska stipendium till minne av vår vän, medgrundare och inbitna träningsmedicinaren Robert Möller som tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Stipendiet delas ut varje år och är på SEK 15.000. Sök gärna!

En absolut specilisering för ESM har blivit tennismedicin eftersom båda ursprungsgrundarna Dahlbo/Johansson ocksa är professionella tennis coacher. ESM bedriver även forskning.

Vad behandlar vi?

ESTESS SportsMed Team är övertygade att idrottsmedicinen kommer att vara en av de viktigaste framtida bidragen inom ämnet prevention. Vi kan aldrig ta bort skaderisken helt och hållet, men modifieringar av träningstekniker och metoder, utrustning samt mycket annat, baserat på meningsfull forskning har visat att vi kan sänka riskerna betydligt.   Ett fält som växer starkt med stor potential för att applicera preventionmedicinen på är forskningsstudier av kroppens neuromuskulära adaptation. Deltagande i fysisk aktivitet, inom alla facetter och nivåer, är en stor del i vår vardag och fördelarna till ett kvaliativt och hälsorikt liv är klarlagda. Vi hppas och arbetar för att idrottsmedicinen kontinuerliga utbredning och utveckling ska kunna  hjälpa till att realisera och integrera den fysiska aktiviteten helt och fullt i samhället.

Team

SVERIGE

Fredrik Johansson

PhD, D.N., D.Tr.®, DiT®, D.SM.®, CIR®
Co-founder
Leg. naprapat, forskare och träningsmedicinare

ÖSTERRIKE

Håkan Dahlbo

PhD-Stud, D.N., B.Ac., D.Sc.,D.Tr.®, DiT®, D.SM.®, CIR®
Co-founder
Leg. naprapat, träningsmedicinare

Sverige

Michael Pettersson

D.N., B.Ac., D.Tr.®, DiT®, D.SM.®, CIR®

Co-founder
Leg. naparapat, träningsmedicinare

SVERIGE

Robert Jäderqvist

D.N., D.Tr.®, D.SM.®, CIR®

Leg. naparapat, träningsmedicinare

Sverige

Marica Möller

D.N.,D.Tr.®, DiT®, D.SM.®, CIR®
Co-founder
Leg. naparapat, träningsmedicinare

Sverige

Anders Göransson

D.N., D.Tr.®, D.SM.®, CIR®
Co-founder
Leg. naparapat, träningsmedicinare